22 de febrer de 2024

Com triar crema antiedat?

Et donem 10 tips per triar la millor crema antiedat per a la teva pell

Trobar la crema antiedat perfecta per a combatre els signes de l’envelliment pot convertir-se en un procés molt personalitzat. Cada persona té necessitats específiques segons el seu tipus de pell i les seves preocupacions particulars.

Abans de submergir-nos en el món de la cosmètica antiaging, és crucial comprendre per què les cremes antiedat són essencials en la nostra rutina de cura de la pell.

Com saber quan començar a utilitzar cremes antiedat?

Trobar la crema perfecta per a combatre els signes de l’envelliment pot convertir-se en un procés molt personalitzat, atès que cada persona té necessitats específiques segons el seu tipus de pell i les seves preocupacions particulars. Abans de submergir-nos en el món de les cremes antiedat, és crucial comprendre per què són tan essencials en la nostra rutina de cura de la pell.

Com saber quan començar a utilitzar cremes antiedat?

L’aparició d’arrugues i línies fines és un procés gradual que està estretament relacionat amb la disminució de col·lagen i elastina. Això succeeix especialment en zones com al voltant dels ulls i la boca. Aquesta pèrdua de substàncies pot comportar l’aparició dels següents signes, que ens indiquem que hem de començar a utilitzar cremes antieadat:

  • Disminució de la fermesa i elasticitat de la pell, la qual cosa eventualment resulta en flaccidesa.
  • Aparició de taques fosques i descoloració degut a l’exposició solar.
  • Pell més seca i deshidratada.
  • Reducció del volum facial a causa de la pèrdua de greix subcutani i col·lagen.

Factors que acceleren l’envelliment cutani

La radiació ultraviolada (UV) del sol se situa com un dels principals catalitzadors de l’envelliment prematur de la pell. Aquesta radiació descompon el col·lagen i l’elastina, generant radicals lliures que acceleren el procés d’envelliment.

La genètica juga un paper determinant en com i quan apareixen aquests signes. Els hàbits de vida, com fumar, una alimentació poc saludable, la falta d’activitat física i l’estrès, també poden contribuir a l’envelliment prematur. Així mateix, l’exposició a la contaminació ambiental pot crear radicals lliures addicionals, exacerbant el mal cutani. Els canvis hormonals, com els que ocorren durant la menopausa, també afecten la textura i aparença de la pell. La falta d’una rutina de cura de la pell adequada, que inclogui hidratació suficient i protecció solar, pot accelerar l’aparició de signes d’envelliment.

La importància de triar la crema antiedat adequada

Les cremes antiedat són unes aliades crucials per a contrarestar els efectes de l’envelliment cutani. Aquestes formulacions estan enriquides amb ingredients específics, com retinol, àcid hialurònic i antioxidants. Aquests ingredients busquen estimular la producció de col·lagen, hidratar la pell i combatre els radicals lliures.

L’ús regular de cremes antiedat no només alenteix el procés d’envelliment, sinó que també millora la salut general i l’aparença de la pell amb el temps. Es converteixen així en una estratègia integral per a conservar la vitalitat i lluminositat de la pell al llarg dels anys.

Com triar la millor crema antiedat?

Tipus de pell

Les cremes antiedat estan dissenyades per a adaptar-se a diferents tipus de pell, ja sigui seca, grassa, mixta o sensible. És essencial seleccionar una crema que s’ajusti a les necessitats específiques de la teva pell.

Ingredients actius

Busca ingredients reconeguts per les seves propietats antiedat, com ara retinol, àcid hialurònic, pèptids, vitamina C, vitamina E, coenzim Q10 i àcid glicòlic. Aquests components poden ajudar a reduir arrugues, millorar l’elasticitat de la pell i proporcionar una hidratació profunda.

Crema antiedat amb protecció solar

L’exposició al sol és un dels principals factors que contribueixen a l’envelliment prematur de la pell. Opta per una crema antiedat amb protecció solar, amb un factor de protecció (FPS) adequat per al teu tipus de pell.

Textura i sensació en la pell

La sensació i la textura de la crema són aspectes individuals. Algunes persones prefereixen textures lleugeres, mentre que unes altres busquen cremes més riques. Així mateix, algunes cremes poden sentir-se més greixoses que unes altres. Tria una que s’ajusti a les teves preferències personals.Utilitza

Objectius específics

Identifica quines necessitats específiques tens quant a la cura de la pell. Busques reduir línies fines, millorar la fermesa, hidratar intensament o tractar taques fosques? Troba una crema que se centri en els teus objectius particulars.

Reputació de la marca

Investiga sobre la marca de la crema antiedat. Les marques amb bona reputació i que utilitzen ingredients de qualitat solen oferir productes més efectius. Llegeix les ressenyes d’altres usuaris per a obtenir una idea de l’eficàcia de la crema.

Consulta amb un dermatòleg

Sempre és recomanable consultar amb un dermatòleg abans d’incorporar una nova crema antiedat a la teva rutina diària. A Farmàcia Xènia Planas realitzem anàlisis dermocosmètiques per oferir-te recomanacions personalitzades segons el teu tipus de pell i necessitats específiques.


És important recordar que els resultats poden variar de persona a persona. A més a més, la consistència en l’ús és clau per a observar millores a llarg termini en la salut i aparença de la pell. Amb una elecció informada i una rutina de cura de la pell adequada, pots mantenir la teva pell radiant i saludable al llarg dels anys.

Vols trobar la millor crema antiedat per a la teva pell? Amb el servei d’anàlisi dermocosmètica de la nostra farmàcia i el consell del nostre equip en constant formació, t’ajudarem a trobar-la!

A Farmàcia Xènia Planas ens agrada cuidar de tu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Altres notícies i promocions